Allergier

Vi har siden oppstarten av barnehagen i 2007 hatt barn hos oss som har hatt meget sterk allergi mot egg og melkeprodukter. Det vil si at de reagerer selv på sporverdier av dette, og dersom de får selv ørsmå mengder på huden. På grunnlag av dette har vi valgt å innføre noen restriksjoner på hvor mye vi serverer av disse produktene, for å minske smitterisikoen for disse barna. Her i vår barnehage har vi sikkerhet som en prioritering for alle barna.

Vi ønsker med dette å opplyse foreldre og foresatte om hvilke regler som gjelder i Eventyrstua.

Vi har valgt å innføre totalforbud mot at barn har med seg matvarer som inneholder disse produktene inn i barnehagen. Eksempler på dette kan være kakao, kjeks, ost, egg, yoghurt og lignende produkter. Vi ber foreldre være bevisst dersom de gir barna mat på vei til barnehagen (i bilen/vogna), da de da vil komme i barnehagen med rester av dette på hender, i ansikt, på klær osv.

Når det gjelder mattilbudet i barnehagen har vi valgt melkefrie måltider alle dager bortsett fra fredager.

Helsedirektoratet anbefaler et inntak av kalsium på ca. 600mg pr dag. Undersøkelser viser at barn får i seg ca. 200mg gjennom andre produkter i et variert kosthold, og da gjenstår ca. 400mg, noe som tilsvarer ca. 2.5 glass melk pr dag.(evt. 1.5 glass melk og en yoghurt eller en skive med gulost)

Vi oppfordrer derfor at dette tilbudet er noe barna må få i seg hjemme, i tillegg til det de får i seg gjennom et variert kosthold i barnehagen ellers og i hjemmet. Dette mener vi at det skal være tilstrekkelig for å tilfredsstille barns behov for inntak av disse produktene. Vi vil også nevne at brokkoli er en god kalsiumkilde, som vi serverer mye av i barnehagen, og som de fleste barn er veldig flinke til å spise.

Til slutt vil vi minne om at vitamin D er særdeles viktig for at kroppen skal ta opp og absorbere kalsium. Gode kilder for dette er tran, fet fisk (laks, ørret, makrell) og d-vitamindråper.

Vi håper på forståelse for at vi har valgt å gjøre disse tiltakene, og vi føler oss sikre på at barna likevel skal få i seg nok av disse produktene i løpet av dagen.

På forhånd takk for samarbeidet og forståelse.