Mat Med Smak

Mat Med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi lager mat av høy kvalitet. Målsetningen er å servere barna Norges beste barnehagemat. Dette er noe vi jobber med hver dag, som utvikles og integreres i det pedagogiske arbeidet.

Fullkost med gode råvarer
Eventyrstua barnehage er en fullkostbarnehage. Dette innebærer at for en pris på 750,- i måneden får barna 3 måltider om dagen i barnehagen, tilberedt av kokken vår Kristian. Frokost, varm lunsj og ettermiddagsmat. Frokost og ettermiddagsmat består i hovedsak av brød/knekkebrød, diverse pålegg og et variert utvalg av frukt. Varm lunsj er et solid næringsrikt måltid laget fra bunnen med gode, ferske og sunne råvarer. Hver uke skal vi ha minst to dager med fisk. Det serveres også varmmat på tur, ofte tilberedt i det fri med god hjelp fra barna.

Barna hjelper til
Vi har et sterkt fokus på barns medvirkning. Barna er med i matgrupper, hjelper til å dekke bord og ordne i stand til måltidene, og rydder i etterkant. Iblant blir det meste overlatt til barna selv, som får sette sammen meny, dra og handle det som trengs, og lage i stand et måltid - med litt hjelp av de voksne.

Måltid som arena for læring og utvikling
Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Måltidene er også en arena for utvikling av sosial kompetanse. Inkluderende fellesskap rundt matbordet er en av flere veier mot danning og at barna skal bli verdensmedborgere.

Vi bygger vårt mattilbud på næringsmiddellovgivningen og myndighetenes retningslinjer for mat og måltider i barnehagen.

Tilrettelegging
Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar alltid hensyn til allergier og matintoleranse.
Les mer om hvordan vi i Eventyrstua tar hensyn til allergier her.